Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

7 skincare sastojka za njegu kože koji bolje djeluju zajedno

hijaluronska kiselina

Baš kao i mi, ponekad naši sastojci za njegu kože bolje djeluju u paru. Simbiotski odnos između ovih dinamičnih dvojaca omogućuje im da rade čak i bolje nego što bi radili sami.

Vitamin C + Vitamin E

Ova dva antioksidansa djeluju u tandemu kako bi pospješili zdraviji ten. Vitamin C posvjetljuje kožu i potiče proizvodnju prirodnog kolagena koji već nakon 25-te godine života počinje opadati dok vitamin E štiti kožu od slobodnih radikala. Vitamin C može dublje prodrijeti u kožu pa uz pomoć drugog antioksidansa, baš poput vitamina E imat će bolje djelovanje i aktivni sastojci će dublje prodrijeti u kožu što dovodi do boljih rezultata.

Salicilna kiselina + niacinamid

Niacinamid se dobro slaže s gotovo svakim proizvodom za njegu kože, s izuzetkom vitamina C. No salicilna kiselina i niacinamid u kombinaciji imaju posebno dobar učinak protiv izbijanja prišića i za kožu sklonu nepravilnostima. Salicilna kiselina je betahidroksi kiselina dobivena iz kore vrbe koja pomaže u odčepljivanju pora, a oba sastojka imaju učinak na smanjivanje lučenja sebuma odnosno balansiranje istog, smanjuju upale na koži te imaju antibakterijska svojstva. 

Hijaluronska kiselina + ceramidi

Hijaluronska kiselina i ceramidi spoj su u raju hidratacije. Ceramidi pomažu u zaštiti kožne barijere i zadržavanju razine vlage, dok hijaluronska kiselina pomaže hidratizirati kožu izravno privlačeći vodu.

Glicerin + hijaluronska kiselina

Molekula koja može zadržati 1000 puta veću težinu vode, hijaluronska kiselina, hidratizira kožu i može prodrijeti ispod površine kože te time izglađuje bore. Glicerin ima dvostruko djelovanje, pomaže privući vodu kako bi se koža hidratizirala, a zatim zadržati vlagu. Ova dva sastojka zajedno omogućuju vodi što duže zadržavanje u koži te postupno odbacuje mrtve stanice na površinu. Kao rezultat, koža je glatka i ima više volumena.

Retinoidi + benzoil peroksid

Retinoidi imaju naizgled beskrajne prednosti, uključujući smanjenje bora i hiperpigmentacije. Jedna od njihovih najdražih efekata jest njihova sposobnost u borbi protiv akni, a u kombinaciji s benzoil peroksidom, ovaj dvojac udvostručuje borbu protiv izbijanje prištića. Retinoidi rade piling i smanjuju proizvodnju sebuma što također pomaže u smanjenju izbijanja akni.

Svakako je bitno naglasiti kako ova dva sastojka mogu i poništiti djelovanje jedan drugoga, stoga prije nego što se uputite u kombiniranje ovih sastojaka, posavjetujte se s dermatologom ili beauty savjetnikom.

Glikolna kiselina + retinoidi

Retinoidi su već vrlo učinkoviti sami po sebi, ali glikolna kiselina može biti dobrodošao poticaj za ovaj aktivni sastojak. Glikolna kiselina pomaže u uklanjanju mrtvih stanica s površine kože, a retinoidi pomažu održati kožu zdravom u sazrijevanju, smanjuju pretjerano lučenje sebuma i potiču proizvodnju kolagena. U zajedničkoj kombinaciji dodatno pomažu u diskoloraciji i smanjuju pojavu bora te zaglađuju fine i tanke linije.

Tigrova trava + Aloe Vera

Tigrova trava poznata je još po drugim nazivima, uključujući Centella Asiatiica i Gotu kolu. Kako god ovu moćnu biljku nazivali, dobro je znana u smanjenju upalnih procesa, od akni pa do rosacee ili opeklina od sunca. U kombinaciji s aloe verom koja je također umirujući sastojak, izvrsno smanjuju iritacije, crvenila, svrbež, opekline te imaju protuupalna i regenerirajuća svojstva. Inače se ova dva sastojka ne koriste samo kada se pojavi problem na koži već ih mnogi koriste kako bi prevenirali nastajenje neželjenih problema.

Preporuka

Skip to content