Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Čajevi koji smanjuju upalu grla

čajevi koji smanjuju upalu grla

Upala grla je nelagodna pojava koja nas uvijek čini nervoznima i razdražljivima. Bolno gutanje, suhi kašalj, grebanje grla, otežani govor, samo su neki od simptoma upale grla, a jedino što u tom trenutku svi želimo je prirodan lijek koji će ukloniti ili barem smanjiti simptome. I to po mogućnosti odmah.

Inače, grlobolja je obično rezultat bakterijske ili virusne infekcije poput prehlade ili gripe koja utječe na grlo te uzrokuje upalu, oticanje, bol, crvenilo itd. Naravno, nisu samo infekcije uzrok tome, već mogu biti i alergije. U tim slučajevima najbolji prirodni lijek koji će smanjiti neželjene simptome, neovisno o razlogu, jest topli čaj.

Vjerojatno i sami znate kako biljke mogu ublažiti razne zdravstvene probleme, od jačanja imunološkog sustava do sprječavanja srčanih bolesti pa tako čine čuda i kod upale grla. Naime, topla tekućina, baš poput čaja, umiruje sluznicu grla, a dodavanjem meda u napitak dodatno se ublažava bol i smanjuje kašalj. Mi vam donosimo popis čajeva koji se preporučuju protiv upale grla.

  • Zeleni čaj
  • Crni čaj
  • Peppermint čaj
  • Kamilica
  • Čaj od đumbira
  • Čaj od limuna

Iako čaj može pomoći pri smanjenju simptoma i ubrzavanju ozdravljenja, nemojte zaboraviti kako čaj nije zamjena za lijek, pogotovo ako simptomu potraju duže.

Preporuka

Skip to content