Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Ideje za uređenje terase ili balkona

Kako ljetne dane većinu provodite vani, u vrtu, na terasi ili mini balkončiću, sigurno želite da vam taj kutak vašeg doma bude udoban i opuštajući. Upravo zato je pravo vrijeme da svoj balkon ili terasu učinite svojom malo oazom za odmor i opuštanje.

Iskoristite prostor na balkonu

Ako imate mali balkon, prostor trebate iskoristiti najbolje što možete s time da imate dovoljno sjedećih mjesta. Također uzmite u obzir da bi uređenje trebalo biti minimalistički kako balkon ne bi bio zatrpan nepotrebnim ukrasima i stvarima. Isto tako, veliki komadi namještaja loši su za mali balkon jer zatvaraju prostor.

U preuređenju balkona odlično je to što skoro sve možete napraviti sami te postoji bezbroj DIY tutorial videa na YouTubeu i TikToku. Prije nego što se bacite na posao, pregledajte ideje, odaberite što vam se sviđa kako biste znali što je potrebno kupiti za preuređenje.

Inače, jedan od popularnih namještaja je kutna klupica od paleta koju možete i sami izraditi. Ona osigurava dovoljan broj sjedećih mjesta, sami možete odrediti širinu i visinu te obojati u željenu boju i na nju dodati udobne jastuke i dekice. Naravno, klupice možete kupiti već pripremljene kao kutne garniture, ali možete i slagati komade namještaja i stvoriti oblik koji vama i vašem balkonu najviše odgovara.

Uz to, ako češto koristite balkon, izvrsna ideja je staviti drvene ploče ili tepih na kojem možete biti bosi. To će osigurati dodatnu udobnost na balkonu, ljepše će izgledati i dati opuštajuću notu vašem kutku.

Terase kao oaze mira

Terase su s jedne strane jednostavnija opcija za uređenje, jer imate više prostora. S druge strane, taj prostor potrebno je urediti da ne izgleda prazno, a opet da rješenje bude jednostavno i povoljno. Cijene vrtnih kutnih garnitura i stolova za terase mogu se vrlo brzo popesti do visoke cifre.

Kao i kod balkona, možete sami napraviti od paleta namještaj za sjedenje. S obzirom da je terasa ili vrt puno veći od balkona, možete staviti više namještaja za sjedenje uz stolić u srediti. Po jeftinim cijenama možete pronaći razne ukrase za vrt, od svjetlećih lampica svakakvih vrsta pa do ukrasnih figurica. Sve dodatno ukrasite navlakama za sjednje i dodajte ukrasne jastuke.

Preporuka

Skip to content