Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Izbijelite zube na prirodan način

bijeli zubi

Razmišljali ste kako izbijelili zube, ali nemate dovoljno novca za skupe stomatološke tretmane? Imamo dobru vijest – možete ih izbijeliti u udobnosti svog doma s prirodnim sastojcima. To su sastojci koje uvijek imate u svom domu, a sve što ćete morati jest izdvojiti svega nekoliko minuta svog vremena.

Aktivni ugljen

Jedan od ‘lijekova’ u kućnom ormariću je zasigurno i aktivni ugljen koji uvelike pomaže kod probavnih smetnji. No njega možete koristiti i za izbjeljivanje zubi. On ne samo da će očuvati caklinu zubi i zubno meso već je dobar za osjetljive zube. Najčešće ga koriste pušači i osobe s fiksnim aparatićem, a možete ga i vi!

S aktivnom ugljenom i nekoliko kapljica vode četkajte zube 5 minuta te ih potom isperite vodom.

Soda bikarbona

Soda bikarbona jedna je od prvih stvari koja vam vjerojatno padne na pamet pri pomisli na kućno izbjeljivanje zubi. Baš kao što uklanja tvrdokorne mrlje s odjeće, tako će izbijeliti i vaše zube. Isto kao i s aktivnim ugljenom, pomiješajte sodu bikarbona s vlažnom četkicom i četkajte zube dvije minute te isperite usta. Bitno je napomenuti da zube ne četkate sa sodom bikarbona više od dva puta tjedno.

Jagode

Vjerujemo da se pitate kakve veze jagodine imaju s bijelim zubima, a mi ćemo vam to otkriti. Naime, jagode sadrže folnu kiselinu koja izbjeljuje zube stoga ih možete zgnječiti, dodati sodu bikarbona te napraviti pastu za zube koja će ih izbijeliti. S tom pastom četkajte zube oko jedne minute i isperite usnu šupljinu.

Limun

S unutrašnjom stranom korice limuna (ili naranče) trljajte zube nekoliko minuta te potom očetkajte sa svojom pastom za zube. Ovaj jednostavni i brzi trik učinit će vaš osmijeh neodoljivim. Postupak možete ponavljati čak nekoliko puta dnevno.

Preporuka

Skip to content