Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Kako od sunca zaštititi masnu kožu lica?

Masna koža je dosta nezahvalan tip kože, koji ne samo da je sklon lučenju viška sebuma, već i upalnim procesima, aknama, prištićima i crvenilu. Neki se cijeli život muče dok ne pronađu odgovarajući skincare, izbace određene namirnice koje utječu na kožu ili promijene način života. Uz ove muke, ljeto je samo sol na ranu. Naime, ljeti se (zapravo cijelu godinu) treba koristiti SPF zaštita svakodnevno, a ne samo dok ste na moru, a kreme sa zaštitnim faktorom su teške, čepe pore i maste kožu.

Kako onda odabrati kremu sa zaštitnim faktorom za masnu kožu?

Trebate znati da osim zaštitnog faktora 15, 30 i 50, postoje kreme koje su laganije teksturu i teže. Postoje kreme, sprejevi, losioni i mlijeka (što je sve različito jer se mlijeka i losioni ne nanose na lice već na tijelo). Kao i kod svakodnevnih krema za lice, postoje one protiv hiperpigmentacije, protiv bora, za osjetljivu kožu, za masnu, suhu i normalnu kožu. Stoga je izrazito bitno čitati što piše na SPF pakiranju i sukladno tome odabrati prema vašem tipu i problematici kože.

Dakle, ako imate masni tip kože trebate tražiti lagane kreme poput fluida koje će ostaviti vaše lice matirano jer ne želite vam se koža počne sjajiti čim izađete van. Što se tiče formula, izbjegavajte ulja, a dobro je izbjegavati i masne kiseline te birati SPF kreme na bazi vode sa sastojcima koji odlično reagiraju na masnoj koži odnosno smanjuju lučenje sebuma poput silicijeva dioksida ili izododekana.

Jedna od najvažnijih stvari u cijelom procesu skincare-a i SPF zaštite jest to što nije dovoljno koristiti samo BB kremu ili puder na kojima piše SPF. Taj zaštitni faktor neće dovoljno zaštititi vašu kožu, stoga je ipak potrebno prije nanošenja make up-a nanijeti i SPF kremu.

Mineralna krema sa zaštitnim faktorom

Za masnu kožu, sklonu prištićima i aknama te crvenilu, preporučuje se koristiti SPF mineralnu kremu. Naime, ona ne čepi pore jer u sebi sadrži minerale (titan dioksid i cink oksid) koji su glavni sastojci. Oni ujedno štite kožu od UVA i UVB zraka,

Ono što je možda loše kod mineralnog SPF-a jest da ne reagira dobro na znojenje i vodu stoga ga je potrebno malo češće nanositi kako bi koža bila dobro zaštićena.

Preporuka

Skip to content