Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Najbolji pogled na Jadransko more i otoke

Vransko jezero najveće je prirodno jezero i jedno od najvećih močvarnih područja u mediteranskoj Hrvatskoj. Do njega ćete doći vožnjom Jadranskom magistralom između Šibenika i Zadra, točnije, uz Pakoštane i Drage. Iako je jezero utočište ugroženim pticama, jezerski raj sportskim ribolovcima, biciklistima i savršeno mjesto za obiteljski izlet, postoji dio jezera koji mnogi zaobiđu, a to je vidikovac Kamenjak.

Na vidikovcu, koji je najviši vrh parka prirode, dočekat će vas spektakularni pogled na naše najveće jezer koje se stapa s morem i plavetnilom neba, sa kojeg jasno vidite otoke kornatskog, zadarskog i šibenskog arhipelaga. Vidjet ćete obližnja mjesta uz Vransko jezero poput Pakoštana, Draga, Pirovca itd.

Kako do vidikovca?

Na vidikovac je najbolje doći automobilom, međutim putem ćete vidjeti i brojne planinare. Ako se slučajno odlučite pješke doći do vrha, preporučujemo vam obući zaista kvalitetne planinarske cipele jer cijeli put prema Kamenjaku je makadam. Također hlada nema stoga ponesite zaštitu za glavu i dovoljno vode.

Kada dođete gore, sav trud će se isplatiti jer će vas prekrasan pogled ostaviti bez daha. Kako biste se odmorili, na samom vrhu nalazi se istoimena konoba s ukusnim jelima, a možete sjesti i na drvene klupe ukoliko ne planirate jesti ili popiti piće.

Svakako vam preporučujemo otići u zalazak sunca jer je spektakularno, no bilo kada da se odlučite, nećete požaliti.

Preporuka

Skip to content