Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Ne želite se samo izležavati na plaži? Evo ideja kako aktivno provesti odmor

Godišnji odmor i odlazak na more najiščekivanije je doba godine. Odmor, plaža, sunce, more, dobra knjiga, fina hrana, nezaboravni izlasci, sve što treba kako biste napunili baterije za nove radne pobjede. Osim odmora i izležavanja, dobro je dio godišnjeg provesti u aktivnom odmoru kako biste ostali u formi i dobili više energije.

Trčanje i vježbanje

Ako inače trčite, nemojte sada stati. Nema boljeg trčanja uz svježi zrak mora, posebno u rano jutro dok nema gužve na plaži. No ako niste jutarnji tip, večer je isto dobar izbor, ali ne zaboravite na turiste koje se šetaju uz obalu i po šetnici.

Još jedna odlična stvar na moru je ta da skoro svaka plaža ima improviziranu teretanu na otvorenom. Stoga, ne trebate napraviti ni pauzu od treninga. Na morskom zraku je još draže trenirati, a poslije se odmah možete osvježiti u moru. No imajte na umu da izbjegavate napore (i boravak na suncu) od 11 do 16h.

Bicikliranje

Aktivnost za cijelu obitelj je vožnja biciklom. Ako ne želite ponijeti svoje bicikle, na moru ih možete iznajmiti. Vožnja biciklom do plaže kako ne biste trošili gorivo ili gubili vrijeme na traženje mjesta za parking, odlična je ideja, a ujedno i aktivnost uz koje ćete održavati svoju liniju. Ako ljetujete u malom mjestu, obično je povezano s drugim manjim, obližnjim mjestima putem šetnice uz obalu. Odvojite si barem jednu večer kako biste otišli u drugi gradić, a ne samo da ćete se provozati biciklom već ćete vidjeti i novo mjesto.

Ronjenje

Roniti nažalost možete samo tijekom boravka na moru, stoga uživajte i guštajte u ovoj aktivnosti maksimalno. Ako želite svoju djecu naučiti roniti, potražite dobrog instruktora i upustite se u obiteljsku avanturu.

Planinarenje

Sigurno u društvu imate nekog planinara koji najčešće planinarenje spoji s odlaskom na more. Nakon nekoliko dana na moru super je promjena otići i na par dana u planine, a neki odlazak na planinarenje vole spojiti prije ili poslije odmora uz plažu što je također sjajno. Ako još niste, možda biste se trebali okušati u nekom laganijem usponu i otkriti što je to o čemu svi pričaju

Preporuka

Skip to content