Ove modne greške nikada ne smije činiti

59
Unsplash

Kažu da se o ukusima ne raspravlja i da je u modi sve dopušteno. Međutim, ipak postoje određena pravila što se smije, a što ne, posebno u određenim prilikama. Zna se koji je dress code za ured, sastanke, vjenčanja, tulume, plažu itd. te ćete se pronaći u vrlo neugodnoj situaciji ako ga se ne pridržavate. Dobro, možda ćete se vi osjećati odlično, ali komentari nažalost neće izostati. Stoga, kako biste i u svakodnevnom životu izbjegli neugodnost ili priče iza leđa, sastavili smo popis nekoliko ključnih stvari koje uvijek trebate izbjegavati.

Teška šminka

Prvo i najvažnije – naučite odabrati nijansu pudera za vaš ten. Ako treba, potražite i savjet profesionalca jer tamnije nijanse od vašeg lica ne izgledaju lijepo. Teška šminka na očima i tamni ruževi gotovo nikada ne idu zajedno (osim na tulumima). Pripazite i koliko te na koji način nanosite puder jer previše u ovom slučaju je previše.

Tkanina

Pripazite koju vrstu tkaninte oblačite po ljeti. Recimo sintetika se nikako ne preporučuje jer su u njoj svi previše znojimo. Materijal poprimi neugodan miris, a vide se i mrlje na odjeći.

Preuska odjeća

Možda volite isticati svoje tijelo i obline, ali ipak to radite umjereno, posebno na poslu i u ozbiljnim situacijama. Odjeća koja na vama izgleda kao da će svakog trena popucati, nije ugodna oku, a vjerojatno se ni vi ne osjećate 100% udobno u njoj.

Previše otkrivate

Previše otkriveni dekolte, prekratke suknje, majice iznad pupka ili prozirne košulje – to ostavlja dojam neukusa. Najbitnije je da vodit brigu o tome na kakav događaj idete i tome prilagodite svoju odjeću. Ovakva je odličan primjer za festivale i (privatne) tulume, ali svečana i poslovna okupljanja nikako.