Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Plivanjem do boljeg zdravlja

Nije prvi put da čujete kako je plivanje najzdravije za tijelo. To je točno, ali znate li koje benefite ova aktivnost donosi vašem tijelu? Mi vam donosimo samo neke od njih, a vi iskoristite godišnji odmor na moru kako biste što više plivali.

Smanjuje stres

Godišnji odmor jedva čekamo kako bismo se mentalno (i fizički) opustili i uklonili sav nakupljeni stres proteklih mjeseci. Plivanje je pravi izbor za izbacivanje stresa i nervoze. I nemojte čekati samo ljeto kako biste zaplivali u moru. Potražite najbliži bazen i opustite se kada god osjetite potrebu.

Odlično je ako se borite s bolovima u tijelu

Znate za onu – bole vas leđa, odite na plivanje? Plivanje će znatno smanjiti bol u leđima jer leđne mišiće tada ne izlažete tolikom naporu kao kod vježbanja. Plivanje nema niti pritisak na zglobove stoga je odličan izbor za one koji imaju problema s bolovima u zglobovima i kostima. I na kraju, ojačava cijelo tijelo zbog čega ćete se osjećati zdravije, snažnije i imat ćete bolju ravnotežu.

Ima anti-age djelovanje

Plivanje smanjuje krvni tlak, nivo kolesterola, utječe na kardiovaskularno zdravlje, općenito – pomlađuje organizam. Nije niti čudo što profesionalni plivači izgledaju mlađe nego što jesu i nemaju toliko problema sa zdravljem. Naime, istraživanja su dokazala kako plivanje smanjuje rizik od smrti za 50%.

Preporuka

Skip to content