Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Prije nego se pomirite s bivšim, postavite si ovih 5 pitanja

Ako ste pomislili kako postoji šansa da vaša prekinuta veza ipak uspije, morate se zapitati nekoliko vrlo važnih pitanja. Jasno nam je da su JLo i Ben Affleck probudili želju za obnovnom stare veze u vama, no nije sve baš tako jednostavno. Čak i u slučaju ako ta veza nije bila toksična, dramatična ili loše utjecala na vas, prije nego što se upustite u dobro poznati odnos, zapitajte se sljedeće.

Zašto donosim ovu odluku?

Budite vrlo iskreni prema sebi o tome zašto donosite ovu odluku. Najgore što možete napraviti jest da mu se vratite iz dosade, navike, jer vas hvata nostalgija. Nostalgija je upravo krivac što mnoge žene idealiziraju propale veze, stoga je najvažnije da sama sebi odgovorite na pitanje – zašto biste mu se vratili? Taj odgovor otvorit će vam oči i olakšati odluku.

@unsplash

Zašto ste prekinuli vezu?

Ako razmišljate o tome da se vratite bivšoj ljubavi, morate se pitati zašto ste prekinuli i biti opet, iskrene prema sebi. Definitivno ćete lakše shvatiti pravi razlog prekida te uvidjeti hoće li se iste stvari ponovno ponavljati sada kad je prošao određeni period vremena od prekida. Hladnije glave i objektivnijeg razmišljanja doći ćete do najboljeg odgovora za sebe.

Što biste rekle prijateljicama da se nađu u ovakvoj situaciji?

Ponekad, možda čak i često, nismo toliko dobri prema sebi, kao prema prijateljima. Naime, to najviše ovisi o objektivnoj i vanjskoj perspektivi, o stvarima koje sami ne vidimo. U ovom slučaju, pokušajte se odmaknuti od svoje situacije i razmisliti što biste rekle prijateljici da vas pita za savjet. Možda će vas odgovor iznenaditi.

Jeste li iskreni prema sebi?

Ponovno se vraćamo na prvo pitanje – jeste li iskreni prema sebi? Ako samo želite biti u vezi, provoditi vrijeme s nekime da ne budete sami, to su sve krivi razlozi za ponovno ulazak u prekinuti odnos. Nemojte si krivom odlukom naštetiti te izgubiti vrijeme koje biste mogli iskoristiti za rad na sebi ili pronalasku prave ljubavi.

Što se promijenilo?

Napišite na papir razloge za i protiv veze. Razmislite što se sve promijenilo otkako niste zajedno, i dobre i loše stvari. Možda ste vi poradili na sebi te sada mnogi problemi koje ste imali u vezi ne bi postojali, a možda je on promijenio sebe i svoje prioritete. Možda ćete sada biti kompatibilniji i odrasliji no ikada, a možda ste ipak krenuli drugim putevima.

Preporuka

Skip to content