Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Rihanna na svom brendu zarađuje više od Kim K

rihanna

Kada je Robyn Fenty, svijetu poznata kao Rihanna, pokrenula svoj brend Fenty Beauty 2017. godine, željela je stvoriti kozmetički brend u kojem bi se pronašla svaka žena te se osjećala lijepo i uključeno. Ova ljepotica s Barbadosa sigurno tada nije razmišljala kako će je upravo njezin brend ljepote vinuti na ljestvicu najbogatijih ljudi na svijetu. Zbog Fenty Beauty Rihanna je postala milijarderka te svojom zaradom od 1,7 milijardi dolara, kako procjenjuje Forbhes, prestigla i reality zvijezdu Kim Kardashian.

Naime, 34-godišnjakinja je trenutno najbogatija glazbenica na svijetu te druga nakon Oprah Winfrey kao najbogatija zabavljačica. Najveći dio Rihanninog bogatstva (koje se procjenjuje na 1,4 milijarde dolara) dolazi upravo od beauty brenda, a Savage x Fenty, kolekcija donjeg rublja, donosi joj zaradu od oko 270 milijuna dolara.

Slijedi je Kim Kardashian, reality zvijezda koja je stvorila svoje carstvo brendova. Ona posjeduje 72% udjela u firmi KKW beauty koja vrijedi oko 500 milijuna dolara, a prije dvije godine prodala je 20% svojih dionica čime je zaradila 200 milijuna dolara. Na trećem mjestu je slijedi njezina mlađa sestra Kylie sa 600 milijuna dolara.

Četvrto mjesto zauzeo je Dr.Drea i njegov Beats Electronics s 500 milijuna dolara, a iza njega je George Clooney bogatiji za 233 milijuna dolara zahvaljujući brendu tekile Casamigos. Svjetski poznati model, Cindy Crawford, našla se pri vrhu ljestvice na šestom mjestu i 200 milijuna dolara s anti-age skincareom Meaningful Beauty, a isto mjesto dijeli i Kanye West s brendom Yeezys.

Na top 20 ljestvici još su Jay-Z, Kate Hudson, Mary Kate i Ashley Olsen, Simon Cowell, Gwyneth Paltrow, Jessica Simpson, Jeffrey Star, Rober De Niro i drugi.

Preporuka

Skip to content