Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Skrivena plaža Jadrana

Dubrovnik ne samo da je jedan od najljepših gradova na Mediteranu, već i u svijetu. Njegova popularnost iz godine u godinu raste, a tome ne samo da je zaslužna predivna arhitektura već i brojni filmovi i serije snimani među zidinama. Ako planirate posjet Dubrovniku, sigurno ste spremni za gužvu ne samo u Starom gradu, već i na plažama, ali ako se želite odmaknuti na povučeniju obalu s malo turista, otkrivamo vam plažu Pasjaču.

Tu ste plažu sigurno vidjeli, ali možda ne znate kako se zove. Skrivena 30-ak kilometara od Dubrovnika, u selu Popovići u Konavlima, ovo čarobno mjesto najfotografiranija je plaža Jadrana. Skrivena od očiju znatiželjnika, smjestila se ispod strmovitih stijena, na 250 metar visinske razlike. Do nje je ipak malo teže doći jer se spuštate niz vrlo strme stepenice koje su usječene u stijenu. No ljepota prirode dok se spuštate na plažu jednostavno oduzima dah.

Spuštajući se na plažu, kroz male tuneliće, osjećate kao da ulazite u neki drugi, skroviti svijet tirkiznih boja. Koliko je osvojila srca ljudi diljem svijeta, govori činjenica da je 2020. godine osvojila titulu najljepše plaže Europe.

Preporuka

Skip to content