Kolačiće koristimo za poboljšanje vašeg iskustva. Nastavkom posjećivanja ove stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Starbucks je podijelio recepte za svoje najpopularnije kave

starbucks kava

Najpoznatija kava na svijetu, američki brend Starbucks, svojim je okusima zaludio apsolutne sve. Čak i one kojima kava nije napitak od životne važnosti. Nažalost, do prvog coffee shopa imamo podosta kilometara, ali zato je Starbucks na svojim službenim stranicama podijelio svoje recepte za najpopularnije kave!

Mi smo isprobali nekoliko recepata i zaista su nas oduševili. K tome, super su jednostavni za napraviti!

Vanilla Late

Sastojci:

1 šalica instant kave

¾ šalice mlijeka po vašem izboru

Sirup od vanilije

Priprema:

Dodajte sirup od vanilije u svoju omiljenu šalicu za kavu, a potom ulijte svježe skuhanu kavu u šalicu. Napravite pjenu od mlijeka ili biljne zamjene za mlijeko na način da zagrijete mlijeko u posudi, no pri tome pazite da imate još toliko prostora. Pjenjačom za kavu miješajte zakuhano mlijeko do minute odnosno dok se ne stvori pjena. Zatim lagano dodajte mlijeko u svoju kavu i uživajte.

Ledeni karamela latte s vanilijom

Sastojci:

2 šalice instant kave

½ šalice tučenog vrhnja za šlag

1 žličica šećera

1 žličica esencije vanilije

1 žlica umaka od karamele

½ žlice smeđeg šećera

Kockice leda

Priprema:

Pripremite dvije šalice kave. Vrhnje, šećer i vaniliju stavite u posudu i miješajte pjenjačom za kavu ili ručno dok se ne zgusne. Pripazite da ne dobijete prečvrstu smjeru jer bi za ovu kavu trebala biti blago tekuća. U visoke čaše stavite s kavom stavite smeđi i karamelu te promiješajte i dodajte kockice leda. Na led lagano stavljajte kremu s vanilijom.

Caffee mocha

Sastojci:

1 šalica instant kave

1 šalica mlijeka po vašem izboru

2 čajne žličice čokoladnog preljeva

Šlag

Mrvice čokolade

Priprema:

U šalicu stavite čokoladni preljev, a potom skuhajte kavu i dodajte je na čokoladu. Zatim zagrijavajte mlijeko i brzim pokretima pjenjače za kavu mlijeko pretvorite u pjenu. Polako ulijevajte zapjenjeno mlijeko do vrha šalice. Za kraj, prelijte napitak šlagom i mrvicama čokolade.

Preporuka

Skip to content