VJEČNI HIT Bočice za vodu

0
58

Ako ste pomislili kako se od vode ne može napraviti trend, promislite još jednom. Naime, bočice za vodu su postale hit kojeg svatko mora imati. Bočice za vodu možete pronaći u svim brendovima – od sportskih pa do luksuznih. Možete ih kupiti od gotovo svakog dućana za nekoliko desetaka kuna, a one najskuplje sežu i do preko 4000 kuna čiji su ponosni vlasnici svjetski poznati brendovi poput Fendija, Burberryja i sl.

Zdravi način života popularizirao bočicu za vodu

Ovaj proizvod je svoju popularnost stekao najvećim dijelom zbog zdravog načina života. Mnogi su se osvijestili i započeli živjeti zdravim načinom života što znači da u svoj organizam unose određenu količinu vode, koju preko ljeta vole dodatno osvježiti s limunom, narančom ili đumbirom, paze na namirnice koje konzumiraju, redovito vježbaju, meditiraju, itd.

Još jedan važan faktor koji je igrao ulogu u populariziranju bočica za vodu jest i činjenica da ako koristite plastične bočice, jedan ste od najvećih onečiščivača okoliša. Naime, čak jedna plastična bočica može se zadržati oko tisuću godina na površini zemlje ili u moru dok se ne razgradi. S druge strane, staklene bočice za vodu ne štete okolišu, ne bacate ih u smeće te time čuvate okoliš.

Također, plastika je izrazito štetna za zdravlje te voda mijenja okus u takvoj ambalaži. U sebi sadrži kemikaliju BPA kao i druge štetne spojeve poput vinil-klorida koji izazivaju hormonske poremećaje te dovode metabolizam u disbalans. Postoje i istraživanja koja pokazuju da su kancerogena.

Dakle, najbolja stvar koju možete učiniti za sebe i okoliš jest kupiti bočicu za vodu koja može biti u bilo kojoj boji, s raznim dizajnovima ili personalizirana.

Staklena boca Ukiyo
Boce od nehrđajučeg čelika
Equa staklena boca
Alltoys Mickey Mouse
Nova Crystals

Odgovori